fråga 2


Varför blir det inte måndag nu på direkten!

hittade en bild på mig själv från Umefolk


so let's get stoned and watch tv, let's just get stoned. so let's get stoned and watch tv, let's just get stoned.
we're going down, and it don't matter what you've heard, we're going down, it don't matter what you think, we're going down.



Råkade springa ihop med bästa Olivia idag, vi satte oss på bibliotekscaféet och kedjedrack thé tills det stängde. pratade om just nu ganska hemliga verklighetsdrömmar. Åh jag tror att livet är i ett av sina bästa stadium just nu; jag känner mig äntligen så befriad som vatten luft skymning dans och bultande hjärtan.

However far away, I will always.


¤


men vadå, en fråga nu då: vad. gör. man. med. all. denna. längtan.

skypear tills vi somnar.

åh mitt hjärta.

And how will I survive, survive, survive, survive?






Tycker allra bäst om instagram soliga sovmornar.

Skippar förmiddagens lektioner och sitter på bibliotekscaféet tillsammans med Signe och Jenny, dricker thé och smider planer, äter paj till lunch, solen skiner in genom fönstren, mentholcigaretter + vårsol.

Börjar räkna med radianer, & tar en tidig buss hem, behöver plugga fysik.

En fin sak: http://gosak.se/pdf/stodfond.pdf


Ikväll


Kan jag inte sova så jag pratar med Teodor och tumblr-nördar, det har jag aldrig gjort förr. Frågan som återkommer i mitt huvud då jag gör det: varför är kvinnor så jävla snygga?













det här med att ha träpärlor i håret


jag önskar att jag hade några fina bilder från helgen, för det var verkligen så fint.

det är absolut omöjligt att beskriva sådana lyckorus som mitt under celso paco & dynamo de luxo i studion då man dansar fastän det känns som hjärtat ska brista och benen gå av en hel timme i sträck, jag vet få saker jag känner mig så hemma med att göra som att dansa på en folkmusikfestival. eller mitt i folkmassan framme vid scenen på idun med felicia och jag är så lycklig och hon är så lycklig och det pirrar i min mage för jag är så kär samtidigt som allt det här händer.

tyckte mycket om stämningen vid volontär- och artistutrymmena, alla musiker som stämde sina instrument och spontanspelade lite överallt, att fika bland alla jackor och väskor och instrument, att springa ut i kylan och röka mentholcigaretter, eller ta nattbussen hem direkt efter att ha tokdansat till östblocket. allt detta är väldigt bra saker i min värld.

det har blivit som ett litet mysigt bo i hörnet av min säng där jag sover så himla gott. jag har ioförsig alltid tyckt om att sova ensam men just nu uppskattar jag det extra mycket. idag vaknade jag med sedvanlig dagen-efter-man-dansat-jättemycket-värk-i-vaderna. sliten och med ganska tom mage begav jag mig till folkets hus för umefolkvolontärande, släpade och bar instrument i flera timmar.

och i helgen har jag bokat så himla många tågbiljetter känns det som. Snart åker jag till Göteborg.





två bilder från 2010. för att jag hade alltid hade träpärlor i håret.


Någonting jag längtar tillbaka till














bästa War Starts Here-lägret från i somras. Utan tvekan någonting av det allra bästa jag upplevt. Vi tältade på en äng tillsammans med massor av andra aktivister och borstade tänderna vid vattnet varenda kväll, levde på veganmat i en vecka och träffade fredsaktivister från hela världen, underbara människor jag alltid kommer minnas. Det var föreläsningar, fredsfestival, aktionsträningar, förberedelser, och vi deltog i sveriges förmodligen största civil olydnadsaktion, hejade på en man som sprang från polisen, sprayade rosa på neat, dansade och sjöng, demonstrerade utanför polisstationen och tusen andra saker, och känslan som löpte genom hela lägret, alla människor med denna glöd som samlades. åh. Blir alltid helt glad och full av energi då jag tänker tillbaka på det.

Until our hearts are aligned into the sky



Så. mycket. som. händer. på. samma. gång.

Stressad dag, men fin, bra, nu är jag lugn och varm. Äntligen Umefolk imorgon, jag har plockat fram mina allra finaste haremsbyxor från mitt första år på Urkult. nu ska jag krypa ner under mina täcken och sova.

¤


Koncentrationen, självbehärskningen, hallå?


Dagar då man inte kan göra mycket annat i skolan än att lyssna på the drums, dricka thé och röka mentholcigaretter i den yrande snön med klasskamrater. och göra knäppa fysikuppgifter i caféterian.

Nej, snart flyr jag nog till bibliotekscaféet.

.


typiska bibliotekscaféetsaker:

alla män i stickade koftor, randiga tröjor. Personerna som går förbi utanför fönstret i långa kappor och röker. Alla korthåriga flickor i naturfärgade kläder.

och solen som försvinner, hur det blir mörkt utanför fönstret. timmarna som bara går. 

jag dricker thé tills jag nästan blir illamående, läser tidningen. tittar bara på alla människor.

gud. vad. enkelt. allt. är. jag. är. så. himla. lätt. om. hjärtat.

Men om nätterna är det svårt att sova med alla fjärilar i samma kropp. Jag kryper ihop med dubbla täcken och zebratröja.

Men två mornar i rad har jag varit lycklig nu. Inte behövt ta 07.40-bussen, utan ätit min frukost i solsken och dansat till 70-talsmusik i ett tomt och stökigt kök.

Ärligt talat det jag vill säga är; blir fan inte klok på livet.

And if you go chasing rabbits, and you know you're going to fall




Igår ville jag vara en hippieprinsessa igen. Det kändes så himla rätt. Här är en fin bild på mig och Felicia. så himla glada.

Jag och Albin styrde en liten försenad födelsedagsfest eftersom vi båda fyllde år för ett litet tag sedan, och det blev himla mysigt. Vi drack vin och bål och spelade massor av musik och sjöng och dansade och satt på golv och jag drack någonting som känns som tusen koppar earl grey och apelsinjuice för att inte råka förstöra kvällen genom att må dåligt av kombinationen magkatarr och alkohol. Min kropp är så himla mycket vrak just nu. Så fort jag blir lycklig: jag messar upp hela mitt fysiska tillstånd. Det var världens snöstorm ute och vi fick gömma oss i cykelskjulet för att kunna röka. Klockan halv ett på natten kom T dit och jag som trodde att jag inte skulle få träffa honom på flera månader var ungefär världens lyckligaste person resten av kvällen och natten.

Och jag har så himla fina vänner.

Sedan gick vi genom resterna av snöstormen till hans buss och och och.

Jag låg i Albins soffa medan han gjorde frukost åt mig. Vi plockade undan alla glas, alla skålar och torkade alla bord och dammsugade och jag satt och ritade. Vi gick ut och rökte och satt på bibliotekscafeét. Sedan tog jag bussen hem och redde ut alla tovor i mitt hår. Det är smärtsamt att vara en hippieprinsessa, och håret är i vägen när man hånglar.

Ikväll har jag varit hos Olivia några timmar, och nu är jag så himla trött efter att bara ha sovit tre timmar och genomlevt någonting som känns som större delen av mitt känslospektrum (överdrift, men ändå) på några få dagar. Jag behöver sova. Imorgon blir det fredscafé med Ofog igen!

¤

(snälla låt mig få sova i hans doft en natt till även om han inte är här)


du min vän i livet




om jag tappar allt igen
det är möjligt att det händer
det kan vara svårt att hitta hem
från alla hav och alla länder

men ändå
du, min vän i livet
se hur sommaren blir höst
du bär min luft
i ditt bröst

om vi går under, kyss mig igen


jag har haft världens absolut bästa vecka som jag kanske skriver om sedan i någon annan textform (när jag blivit säker på att allting verkligen hände och att det inte bara var en av alla de där drömmarna som man drömmar när man längtar så fasligt mycket efter något bra och sedan vaknar man upp och allt är precis likadant som innan)

igår var jag alldeles ensam i huset och jag åt buljongsoppa badandes i vårsol. sova fyra timmar i mammas säng för att min egen är för tom just då.



Sedan åkte jag till bibliotekscafeét och satte mig att vänta på Felicia. bästa känslan att vara lycklig på bibliotekscafeét och luta sig mot en soffa med fötterna på stolen framför en med musik i öronen och se ut över alla människor. jag drack tre koppar thé, pratade med Felicia om nästan precis allt och så tänkte jag. Är det nu allting ska vända och bli bra? Kan jag äntligen få känna mig som en hel människa igen. Kan jag få känna mig som jag? Och jag tror att det här har så himla mycket potential och herregud vad lycklig jag känner mig. Även fast mitt fysiska tillstånd är ett vrak och jag nästan inte kan äta någonting alls. så. Skulle ingenting kunna göra mig gladare just nu.

Vi tillbringade kvällen hos Albin, drack kaffe och thé lyssnandes på musik och med att bara prata ligga på golv och skratta tills det känns som man ska gå av. Vad som än händer nu så har allt det här hänt och jag kommer skriva så himla mycket dikter nu. Har skrivit fler sidor i mitt anteckningsblock bara de här dagarna än vad jag skrivit sammanlagt sedan i somras. Och så sitter han mitt emot mig och ritar kaffekokare i sitt kollegieblock.

Vaknade klockan halv fem på morgonen och kände saknad. Och tänkte. såhimlaknäpptdetblev.

¤

brb är lycklig

You can get addicted to a certain kind of sadness


/your love is better than ice cream.

Delar med mig av lite av min måndag och lite tankar såhär 20:49 och framåt. 


Jag försöker plugga matte för vi har prov imorgon men det mesta är bara enhetscirkulerande cosinusfunktioner (lånar truls ord) och i mina ögon är det trams och jag fruktar att provet kommer gå åt helvete. Jag saknar matte C. Såhär i efterhand känns det sjukt roligt att derivera, och framförallt enkelt. Alla de här orden om att matte D är så mycket enklare gäller nog majoriteten av min klass men inte mig som alltid varit dålig på vinklar och trigonometri. Varför.går.jag.natur? (gjorden först den meningen i kursivt, men det såg sjukt emo ut) Men Siri gör mig iallafall sällskap och det är ju bra.




Min lillebror när han är som finast (fast han alltid är cirka finaste i världen) med basker och sin nya akustiska bas skrivandes noter till sina egna låtar mitt emot mig när jag räknar matte. 



Egentligen har jag mensvärk men jag är inte grinig för någonstans vid 00:00 inatt får jag besök och det är för spännande för att jag ska vara på dåligt humör. Det här med att han bor i göteborg och man bara smsar om nätterna och så plötsligt. ska han vara i ens rum. sova i ens säng. sitta i ens kök. Det är knäppt och orelatistiskt men riktigt.
Förövrigt har jag lyssnat på Hästpojken hela dagen, och allt jag kan säga är att it takes me back. så jävla mycket. Jag vill bara snurra runt i röda haremsbyxor och blommig klänning med utsläppt hår och inflätade pärlor röka thé och vara barfota och helst på trästock eller urkult den.där.sommaren. Därför ska jag och Jenny göra just det på umefolk, samt volontära och att jag får träffa Mimmi igen.

Igår började jag läsa det kommunistiska manifestet. För jag har alltid tänkt att det är en hemskt tjock och oläslig bok, men den visade sig vara tunn och halvpoetisk. Älskar första meningen "Ett spöke går runt Europa - kommunismens spöke". Min förhoppning är att jag faktiskt kommer läsa klart detta verk, det tror jag faktiskt.

Slutligen, har jag bara detta att säga:

Kryper ihop vid ditt öra,
och somnar där.


¤


Jag är fortfarande lite sprallig och skakig efter det där telefonsamtalet. Bäst att sova snart.

Många bra saker jag hunnit med denna helg:

+ Fikat på café göteborg med fina klasskamrater
+ Pluggat matte & fysik (bra att få gjort, och med bra sällskap)
+ Hängt massor med Albin, ätit mycket mat, suttit under hagahimlen och rökt, varit på demo, och sådant där
+ Druckit öl på Verket med Filip
+ Varit på en liten fest hos Olivia med mycket allsång
+ Städat hela mitt rum
+ Spenderat söndagsaftonen och kvällen hos Felicia

Och upptäckt hur fantastiska youtube-walk off the earth är, åh det är så man vill gråta. Nu har jag tagit på mig mitt vita linne med den färgglada fågeln på, nu ska jag alltså sova.

(imorgon imorgon imorgon imorgon)

10:38


Dricker hett rooibosthé och planerar kemi breddning, skriver en väldigt känslobaserad inledning. Det här arbetet lär vara det värdaste med att gå natur hitills.

Var allt jag ville skriva just nu.

Jag har lärt mig att aldrig få nog av saker som tar slut



gud vad jag saknar det. Finns inte så mycket annat bra att tänka på då allt är kallt grått och allmänt hemskt.
men: får äntligen göteborgsbesök nästa vecka. och så ska jag och Albin ha födelsedagsfest.

Men nu ska jag räkna matte.

20:08


JAG VILL GÅ PÅ PUNKSPELNING! Det bästa är att se Lycka till och när alla i refrängen sjunger "Jag förbannar dagen du kom till världen, och jag önskar att du slutade finnas till" den låten handlar btw om en centerpartist, det visste jag inte förut. Roligt.
Skriver psykologiuppgift. Snart klar med bildarbetet. Tar mig samman.

ps


Jag fick ett brev från rekryteringsmyndigheten. Tydligen så är "du och alla andra svenska 18-åringar skyldiga att lämna uppgifter om er själva" och "Vi samlar in uppgifterna för att kunna bedöma om du ska mönstra när regeringen inför plikten igen". Vilket skämt. Jag menar, är det ens tal om att införa värnplikten igen? Jag undrar om de vill ha ofogare i sitt försvar? Kanske kan skriva som kuriosa "målar gärna era stridsvagnar rosa, deltog i sveriges största civil olydnads aktion i somras mot sådana aktiviteter som ni utför och brukar göra parodier på er reklam". (Struntar nog bara i att svara, jag undrar vad som händer då?)

Och tänkte jävlar, jag kommer göra mig så jävla illa här





Ni kan följa mig på Instagram förresten, där heter jag annatagaro.

Går segt med precis allting. Helst skulle jag bara vilja bädda ner mig i min säng föralltid, men det hade varit sjukt deprimerande i praktiken. Tänker på enhetscirkeln. Enhetscirkeln. Enhetscirkeln. Enhetscirkeln.

Hoppas Felicia blir frisk snart.

På onsdag ska jag sova hos Valdemar, det ser jag fram emot.

Men åh.

It's always better when we're together


I helgen har jag haft finbesök från Stockholm!


Tror nog att hon alltid kommer vara min bästa vän.

RSS 2.0