and in the naked light i saw, ten thousand people, maybe more, people talking without speaking, people hearing without listening, people writing songs that voices never share, and no one dared, disturb the sound of silence.





 








 
it's a still life water color, of a now late afternoon, as the sun shines through the curtained lace, and the shadows wash the room. And we sit and drink our coffee, couched in our indifference, like shells upon the shore. you can hear the ocean roar, in the dangling conversation and the superficial sighs, the borders of our lives. detta är så ohyggligt vackert att jag dör litegrann.

Annars så, vintern är för kall för mig, det känns värdelöst att låtsas att det är roligt att vara utomhus när man fryser tillräckligt inomhus. dagarna hemma i skogen tillbringar jag med att lyssna på podcasts, dricka kaffe och öl med pappa, lyssna till min brors gitarrspel, vända på dygnet och måla så lakanen blir kolfläckade och läsa böcker. A hazy shade of winter, det har väl hänt lite för mycket på sistone, och jag vill mest krypa ner någonstans där det är varmt och slippa svettiga dansgolv och illasmakande alkohol som förvandlar ens hjärta till någonting fragilt, för det är ju bara efter för många starköl som jag förtvivlat kan viska i någons öra jag saknar honom så jag dör det känns i hela hjärtat hur mycket han fattas, och du lutar din panna mot min och säger att han borde försvinna nu. Men han är kvar, han dricker whiskey och vi fyllesmsar och det finns väl någonting som gör mig tillfreds med att du säger att du har lika ont som mig, och det är väl fint att prata om att man ska ses men det är väl inte riktigt sant för nästa morgon kommer vi vara nyktra och då är du för feg igen. Du skrev din musik på öppnade kuvert placerade på bordet alldeles vid din säng där vi hade våra ölburkar, och du spelade alla de nyskrivna låtarna för mig även om det var mitt i natten och jag tagit sista nattbussen från en hemmafest och hur i helvete skulle jag orka lyssna på de låtarna på en onsdagsklubb där vi inte ens kommer hälsa?

 



luften är alldeles kall och du håller mig i handen och vi röker varsin cigarett och somnar i min säng och just nu är det allting jag vill göra. Det blir omärkligt alldeles vitt ute, och det finns fortfarande få saker som känns så fina som att sitta mittemot varandra på bibliotekscaféet och luta sig över bordet för att kunna kyssas. 
Jag och mina bästa dricker öl ur thékoppar och mina ben känns svaga och vi dansar halvhjärtat på folket hus och jag får blåmärken på låren och vaknar tjugo över tolv nästa morgon och orkar inte tänka efter så åker till bibliotekscaféet med ens för att möta upp olivia och lisette. Allting inom en gör väl ont på något vis, men det känns svårt och drygt att förklara varför. Jag täcker mitt fönster med vita spetsgardiner och våren kommer väl någon gång. tills dess

sträckläser böcker dricker green eko lager arvid nordquist-kaffe och vi lyssnar på liveversioner av simon & garfunkellåtar och älskar tills vi inte orkar mer. Det är det finaste.

Och jag vaknar medan han fortfarande sover och lyssnar ikapp på tankesmedjan och dricker alldeles vanligt earl grey och ritar. tills det blir alldeles tyst och lugnt i huvudet då vaknar han och vi kan pussas lite till.
 
Så är det väl nu och skolan får helst aldrig mer börja igen för jag vill inte ens ta mig ur denna dvala just nu. Det känns mer välbehövligt än något. Balanserar mellan inspiration till tusen och ingen inspiration alls att apatiskt stirra upp i taket till att känna hjärtat slå. det är bra.
 

i'm worried it might just be something my soul needs, something my soul needs, something my soul needs









här är några bilder caroline tog på mig när jag var i stockholm.
Är väl mest trött och så. läser böcker och hånglar och dricker thé i sängen och ritar tvivelaktiga skisser av kvinnokroppar och gör slut på allt bryggkaffe. ba jaha. Kan det för fan inte bara bli vår.

i began to feel misery in pallet on the floor, listening to music, my misery, that's why i want to sing.





vi tittade på David LaChapelles utställning på Fotografiska, gudars vad bra det var.


och så hittade vi till Blå Lotus. det kändes som ett sådant där stammiscafé dit jag skulle återvända likt bibliotekscaféet ifall det låg i min stad. 







as the sky contained my garden, I opened my door.

 

eftersom String hade så gott kaffe spenderade jag sju timmar där på måndagen med att skriva på mitt projekt. 

-

Vi axlar världen men utan beteendeförändring kollapsar vår muskelstruktur. Vi massproducerar huvudvärk och äter sömn. Vi bygger en religion på sorgliga omständigheter. Vi kollapsar tillsammans med de vi älskar. Tills vi finner någonting inom oss som är så sant att vi dör.

Passivitet är döden i ett samhälle som kollapsar, vi är kollapsen. Vi blir enkla varelser utan hjärta men med märken på huden. Hur ställer vi diagnosen på vårt samhälle? Med facit i hand, vad lider vi av? Kronisk cancer, ryggradsbrott, tunnelseende, svår ångest? 

what thoughts I have of you tonight, Walt Whitman, for I walked down the sidestreets under the trees with a headache self-conscious looking at the full moon.




Jag flyttade in hos min bästa caroline en vecka, vi hängde mest på caféer, pratade ikapp om livet och jag blev koffeinskakig över ernest hemmingway-böcker, vi drack brutala mängder thé, frös och tittade på julkalendern i hennes säng. 
 



vi åt frukostbuffe på café String, dog över hur gott det var. 




ps caroline har tagit bilderna på mig.






jag förälskade mig totalt i Den gamle och havet.


vi åt sjukligt god vegetarisk julbords-buffé på Hermans, och drack thé på ett trångt café som hade öppet till 06 på morgonen. 
På söndagen tog jag emot mitt stipendie i en lägenhet på karlaplan fylld med böcker och tavlor, och fick lyssna till historier om Winfried Fischer som grundat stiftelsen, och möta tolv stycken inspirerande själar och fascinerades över det vackra i allting de planerade att göra. avgjort något av det finaste jag varit med om. är bara så himla glad att detta hände mig.

parentes


varför skrev jag aldrig om känslan då vi mitt i natten då det var helt ljust ute för det var mitt i sommaren rökte i en lada fast den var fylld med sågspån och när vi gick därifrån hur du drog mig närmre och viskade i mitt öra "du är vacker". 

everyday's an endless stream of cigarettes and magazines.


för att jag har jobbat och pluggat och sedan endast sovit så jag vet inte vad men äntligen har jag: jobbat klart, pluggat klart det nödvändigaste + tagit ledigt från mitt jobb en hel månad, så obeskrivligt skönt och behövligt.
Har druckit 2,8:or, myst på verket och lyssnat på singer/songwriters och spenderat hela förmiddagen i sängen med någon som ju bara är så himla fin. Ritat abnormt många kaffekoppar, tittat på julkalendern och gått genom mängder nyfallen snö. Idag; äntligen tid för bibliotekscaféet och orken att brygga kaffe när jag kommer hem. läser Allen Ginsberg, så ofantligt jävla bra att jag vet inte vad. 
 
Ikväll kommer Alex hit, och imorgonbitti hoppar jag på bussen till stockholm för att ta emot stipendie, hänga med min bästa Caroline en vecka och för att skriva på mitt projekt i nya miljöer. det blir nog bra. ha det gott.

RSS 2.0