äntligen.


just nu står mitt hjärta de alldeles speciella imorgon-åker-vi-till-urkult-slagen.

lite olika saker


för det första: kliande värme och torra kyssar. målarfärg. vi är liv strömquist-generationen, och det är ett ganska viktigt val som totalt bygger på självständighet och oberoende och sedan ingenting annat. allt detta är ett skådespel och vi bär upp kulisserna felfritt. jag kan omöjligt slå mig ner med någon som saknar dessa insikter och det börjar bli allt viktigare, det känns värdelöst att slösa bort tid på sådant som varken är riktigt eller roligt. så därför stannar jag här.

"Det är så mörkt, och nu tar jag en whiskey" bästa F.

hemmafestar i min sjömanskeps jag funnit på en bänk vid kajen i donsö, vi springer upp och ner för trapporna och spiller chokladdrinkar, skrattar på toaletterna, röker och dricker vodka på altanen, dansar i köket, jag hånglar med en flicka i rött hår som ber mig tusen gånger om förlåtelse för någonting hon inte gjort. jag skuttar hela vägen till pendeltåget för jag är så glad, ställer mig att vänta på fel sida och får springa som en galning för att hinna men han möter mig på stationen och sedan är allt bara perfekt.

den tjugoåttonde juli är det bara att vakna dricka kaffe och äta lunch för att sedan bege sig mot ett ullevi där närapå 70 000 personer trängs, sjöblöta efter timmar av ösregn, och såhär i efterhand är min kropp helt slut och jag ligger mest i hans säng och läser igelkottens elegans.

imorgon kommer min bästa vän caroline hit till göteborg och på onsdag hoppar jag och teodor in i en folkabuss för att åka till urkult. det är ganska fint att tänka på att jag förra året skickade honom ett sms med orden är jag mer fri nästa år vill jag vara här med dig, och det var och är fåniga men sanna ord.


In my dream I was a werewolf, my soul was filled with crystal light.


göteborg är min personliga hjärtattack utan första hjälpen. jag är så nära på att kliva av tåget, skakar av ilska på en tågtoalett mitt i natten, någonstans mellan örnsköldsvik och sundsvall. Stänger av mobilen och går och lägger mig i en mörk liggvagn, möt mig inte på centralen snälla, det finns ingenting du varken kan säga eller göra nu. Når galet mycket insikt samtidigt som morgonciggen på stockholm c tar slut. Paulsimon-sover, den ända sömn jag kan få. Och så står han ändå där och försöker förklara allting som inte kan förklaras eller förlåtas bara glömmas, min resväska är för tung för det här, och.du.får.absolut.inte-röra.vid.mig för jag vet att jag kommer ångra mig tusen gånger. och du vet att du har klantat dig så mycket att jag egentligen inte borde vara här. Jag sätter mig tillsist på pendeln och tilllbringar mitt första dygn i göteborg hos R och det är kärlek att ta emot någon man egentligen inte känner men som man råkade ligga med på fyllan. Jag reder ut mig själv, dricker kaffe och läser liv strömquist hela dagen tills R kommer hem från jobbet, då blir vi snurriga på för få burkar öl och förfestar på två personer, vi spelar ölspel på alingsåspendeln och är på indisk fest i ett stort tvåvåningshus. Jag tänker ärligt talat mest på du som fnittrade då vi hånglade i din säng min sista natt i umeå, jävlar vilken instabil situation, vem kan älska varandra nu såhär? Inte ens då det blivit natt och jag bett dig ta pendeltåget till mig.nu. och dina armar är precis där de brukar vara runt mig så vet jag att det är rätt. du träffar precis rätt punkter. så vi vrider på dygnet för att kunna prata ut om nätterna, och jag inser betydelsen av ordet hjärtekrossande. Jag står i ett rökrum på jazzhuset med underbara personer, lyssnar på indieband och alla har druckit för mycket öl, sörplar på vin och röker tills alla cigaretter är slut, men ibland går jag bara ut i skogen för att trilla bland alla rötter och ge fan i att någon har gjort illa mig. Jag inser att denna sommar är helt förlorad åt hemmafester, öl och kedjerökning. Soliga dagar picknickar vi precis hela dagen i slottsskogen och folk kommer och går, vi dricker kaffe och på kvällen dricker jag och rebecca öl på queens och café vasa, en dag leker vi sommaridyll med grill, dricka, håkan och cigaretter ute i skärgården. Jag får lära mig att tro på detta igen, men vissa nätter behöver jag sova ensam, men de nätterna är ändå de som gör mest ont, men det är en vägg mellan oss. Men vi planerar urkult tillsammans, en längtan inom mig som säger att vi visst kan göra det här, att jag inte bara kan ge upp någonting som stundvis har känts bättre än mycket annat.

inatt kommer min pappa hit för att imorgon se bruce springsteen på ett fullsatt ullevi med mig, och ikväll är det dags för hemmafest igen. Jag dör halvt av värmeslag, men mest av dina fingrar som pillar i mitt hår, och då känns det så bra. behöver nog någonting som svalkar mig.

 


en snurrig kväll på queens & café vasa.




tillsammans med mina fina medbrottslingar i götet.

trettiotusen meter upp i stratosfären


sådärja, nu är allting på plats förutom mitt hjärta och jag försöker slappna av efter att ha cyklat hem genom hagelstorm och åska, tagit skydd under en bro och vräkt ur mig tusentals känslor i fåordiga meningar till min bästa. kedjerökt och druckit tjeckisk öl i ett garage med stearinljus och sovit i någon annans säng och upptäckt en väldigt fin ny vän. och jag är så himla inte oberörd och ikväll går mitt tåg till göteborg. och jag skrattar livet rakt i ansiktet men det är så himla underbart.

I fall on the floor and I'm laughing.







Cecilia, you're breaking my heart.




en morgon vid havet







Har myggbett ungefär överallt.


Sådärja, nu har havets lugn (oj vad klyschigt) bosatt sig i min kropp så nu ska jag bara jobba ett till nattpass och se till att hinna fika med lite folk jag vill träffa innan jag far, och på torsdag tar jag äntligen nattåget söderut.


Undrar hur jag kommer minnas denna sommar.


i lördags hängde jag med dessa underbara människor, josefin fyllde myndig så vi överraskade henne med grillning, vin och mys innan vi begav oss mot hemmafest i det bästa huset. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva denna lördag, för ibland har man bara haft så himla roligt att det inte går att beskriva på något sätt men lite kortfattat och grovt censurerat blev det tolv timmars festande som inkluderade toaletthångel trapphångel & sänghångel halv fyra på morgonen, ungefär det mest tonårsromantiska man kan önska sig just nu, och efteråt en efterfest i en liten lägenhet med för många människor som slutar med att jag ger upp sömn, dygnar och cyklar hem halv nio på morgonen för att sedan ta bussen ut till vår stuga vid havet för lite lugn och ro. Här kommer två bilder där jag är jätteglad, snodda från ovan nämnda blogg:







ställen man kan vakna på





Äppelöl, champagne, frysta jordgubbar, engångskameror och pussar.

Vi hade så himla roligt när olivia fyllde arton för några dagar sedan.























jag älskar er så himla mycket.



är så galet trött.


det nya dekadenta: glass, grädde, oboy och sprit.

undrar litegrann när allting kommer bli riktigt igen.

hunting for witches


ca allting känns som uppbrott och drömmar, men det känns numera lite fånigt att må dåligt över saker och ting. (haha, hemligheten är att numera ser man bara till att supa sig full istället, den ljuva ungdomen, jag älskar dig).



så idag fikar vi på pilgatan istället för bibliotekscaféet och jag är hemskt trött men det är gott ändå för dricksen från mitt jobb betalar min frukost. njuter av att läsa liv strömquist tidigt om mornarna i mitt öppna fönster efter jag kommit hem från jobbet och dricka riktigt välsmakande earl grey. men om åtta dagar tar jag semester från allt vad umeå heter för att leva äventyret i göteborg och vi ska ses så länge att jag nästan kan lura mig själv att man aldrig behöver komma till det där ögonblicket då man måste skiljas åt. så det är brabrabra. +jazzklubb med fina, bruce springsteen och hippiebuss till urkult. men nu ska jag gå till jenny innan jag somnar.

Heaven is a place where nothing ever happens.






"Försvinnandets estetik - melankoli är ett vackert ord men den luktar illa i ett rum".
- bästa Sara Stridsberg, Darling River & Drömfakulteten är det bästa jag läst på hemskt länge.
_________________________________________________________________________________________

Och just nu känns det på ett fånigt men ganska angeläget vis viktigt att han ringer och ringer men att jag inte svarar men allting känns oroligt då jag startar min mobil efter två avstängda dygn; jag behöver vila från precis allting. Först dricker jag rosa drinkar med mina bästa på en veranda och just då är det viktigt att inte tänka på någonting annat än hur bra allting är just då, vi snubblar skrattar omkring på hemmafest tills det känns som om solen går upp men jag är osäker för jag har blivit för full och inte kunnat låta bli att besvara oroliga sms och jag skriver kan vi inte snälla bara flytta in någonstans i berlin, du kan ju leva på din konst och jag hittar väl alltid på något. Fylledrömmar, fyllemönster och fyllemonster, egentligen önskar jag att jag inte sagt någonting, men ibland är det bara så jävla svårt att vara arg och jag vet att ett av många alternativ är att helt enkelt inte bry sig och tänka tusen gånger om att jag hade gjort samma sak, men jag vet att det inte är sant. Jag går tills det kommer en buss och somnar i Valdemars säng, vaknar alldeles omtöcknad nästa morgon, åker till lägenheten och sover ännu fler timmar tills jag duschar av mig allt, är en timme på artonårsfirande för att sedan jobba mitt lugnaste arbetspass hitills och jag har inte ens ont i fötterna då jag går hemåt halv tre på natten. Det senaste dygnet har jag tillbringat bland blommiga täcken ute vid havet, druckit snabbkaffe umgåtts med min pappa läst böcker sett på havet och på x-files och övningskört. I veckan har jag hand om stadsodlingen, och ikväll kommer äntligen min älskling (läs: olivia) hem + nattpass på rex igen imorgon men det är okej.

vid närmare eftertanke


Nu får det fan vara nog.

I'll mend your roof to keep out the rain




om nätterna är jag knappast frisk längre, någonsin. Jävla sömnlöshet, löses inte med någonting. Jag är i amsterdam älskling. Tillbringar tid i den tomma lägenheten, har numera min säng vid ett fönster, blir nästan berusad av alltför starkt kaffe och kan hälsa på vänner mitt i natten. Äter glass med Truls, fikar i timmar med Signe och Jenny på göteborg. tycker.inte.om.värmen. Börjar jobba imorgon, men ikväll ska vi dricka öl.

drömmer om Evelyne och Nathalie!!!! som om jag någonsin hade kunnat begrava dem. Fiktiva personer i min hjärna, i mina fingrar, som jag älskade er hela högstadiet, alla dokument som bara blivit dåliga utkast, välkomna tillbaka. Nu ska jag skriva om erat lejonhjärta. Nu har jag lovat mig själv det.


Alltså denna tillvaro: ej så hållbar.


Tar med mig kaffebryggaren, min favoritkopp, täcke och böcker och flyttar tillsvidare ensam in i den tomma lägenheten på Ålidhem.

2012-07-01 21:15



Tvättade mitt hår i honungsbalsam fast jag slutat använda shampoo och balsam för över ett år sedan, men ville helst inte lukta rök resten av livet.

Idag är jag fortfarande sjuk och vill helst av allt ligga i vårt växthus och sova, men måste istället springa upp och ner i trappor och bära tunga saker för nu flyttar vi och exakt allting är kaos.

jag överlevde peace & love och fem dygn på den vanliga campingen!




Enyas bilder! i väntan på att jag har råd att framkalla min engångskamera.

och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. jag har nog haft en blandning av de bästa och stundtals värsta dagarna i mitt liv, men det sista är nog inte riktigt sant om jag tänker efter. det finns ingenting värt att romantisera om från peace & love, det var bara precis som det var och ingenting kan göra det varken fulare eller vackrare. i princip har jag varit full fem kvällar och nätter och mornar i rad och att stapla till bajamajorna i leriga kängor hur kissnödig som helst tidigt om morgonen då man vaknar och allting snurrar och läpparna är ihopklistrade av hur torr man är i munnen och runtomkring en är det bara så jävla mycket misär, så har jag tänkt vareviga gång att jag! ska! aldrig! mer! dricka! och då har självkännedomen sällan varit sämre för några timmar senare är allting roligt igen. jag har hängt med så otroligt fantastiska och roliga människor och hela världen har vinglat och jag har gråtit floder och skrikit åt någon jag älskar och tänkt att nu ordnar det sig fan aldrig, och sedan orkar man ingenting annat än att däcka helt tysta bredvid varandra i tältet. men det finaste av en vän, när någon håller om en när man gråter! och jag har gjort kanske den mest destruktiva handlingen av dem alla, men: att hångla med flickor i ens eget tält. och jag har vinglat i husvagnar, kissat på de konstigaste ställen och gapskrattat med göteborgare och pratat göteborska hur många dagar som helst, dansat som bara den, till lars winnerbäck den svenska björnstammen och då är allting underbart för vi kaosar bort oss totalt. kent i ösregnet och jag är sjuk sjuk sjuk då han drar in mig under ett träd och kysser mig. och jag tänker att jag behöver aldrig ta mig härifrån, men hur länge kan man egentligen vara kär i en och samma person. och det finaste vi blivit kallade är kärleksanarkister. folk skriker hela tiden utanför vårat tält, och kastar mat, eller dansar, eller kissar, eller spelar samma låt om och om igen, men det bästa är när man finner ett tredjedels ölflak i ens förtält. jag duschar inte på fem dagar och vi äter billys panpizza och knäckebrödsmackor med makrill på, fruktsoppa thaimat och mentos. och vi tillbringar fyra timmar på sjukan med en vän som satt sig på en öppen konserburk och behöver sy fem stygn. man somnar med lager av kläder då det är så kallt men om mornarna kastar jag av mig allt i panik då tältet förvandlats till en bastu. sista kvällen får vi värt tält uppskuret, men då bryr man sig knappt om någonting längre. vi dansar så vi nästan dör av vätskebrist under skrillex och jag ramlar i moshpiten och hamnar under alla människor men det är okej, det är nästan bara roligt. haha nej nu ger jag upp! hur beskriver man ens någonting som pågått i fem långa dygn och som varit så jävla roligt.

lite norgebilder



































RSS 2.0