underbara ålidhemshöst





13:11


okej jag är bakis. för första gången sedan början av sommaren. förstår inte riktigt händelseförloppet igår då vi tillsist hamnade på fest i ett ödehus och jag snodde vaser & en fin röd stol som jag inte fick ta på bussen (varför?!?) hursom. sovit för lite, befinner mig iallafall på bc och vet att jag måste skicka in både genusanalys + stipendieansökan idagidagidag. sfjnasjhwekjf. 


drömde inatt att jag fick lift med en hippiebuss.

 


undrar om det är för tidigt in på terminen att bli dålig på att gå till skolan i tid. Men jag är iallafall alltför omotiverad så dricker kaffe med mycket kanel och kardemumma i på bibliotekscaféet istället.
vet inte riktigt men det kliar i mina fingrar efter någonting att göra någonting utav. det verkar som om det blir en lugn helg med mestadels caféplugg: genusanalyser och stipendieansökanstress. sover ganska kallt i avsaknad av honom hans kroppsvärme skickar vi sms om saknad fast han är fåniga trettio minuter bort med kollektivtrafiken. har bytt ut mina mil. & mitt läppstift är alldeles snart slut. nästa: cafémys med några så himla fina.

Bruno K. Öijer


den absurdaste prosan håller mig just nu sällskap om kvällarna. blir nästan lite rädd fast att det är vackert på ett lite smutsigt sätt. Vet mest att han är en gud när det kommer till detta.
 
"älskade louise, härinne är fyllonas årstider på sin höjd en hostattack. till & med skuggorna tuggar huvudvärkstabletter. kyparn är känd som closing time-hamlet. flisan från ditt trappräcke blir mindre & mindre. vi måste träffas. jag drömde att vi stod på din bakgård & vek ihop ett nytvättat lakan. molnen möglade över oss. du hade en mikroskopisk blodfläck på kinden. jag gnuggande bort den med min saliv. en röd cirkel spred sej över hela lakandet. jag var ledsen att jag förstört allt, men du skrattade och sa att jag var svartsjuk." 
 
"vi uppfann & pusslade ihop en trapetskonstnär, som skulle få leva tills han botat oss från varandra".
 


"vi kom ut från 'min natt med maud'. du kysste mej bakifrån i biograffoajén:
- jag vet att du förlåtit mej.

människorna trängde sej emellan. jag bet tag i ditt hår.
- lova att du finns.
- jag lovar."


you were never supposed to leave, now my head's splitting at the seams.









det var midnattssol i norge i somras. Olivia som fotat.

they slipped briskly into an intimacy from which they never recovered.


allting på sistone. är ungefär som i en dikt men det är ju alltid så svårt att illustrera. 
 
 
att han har så himla fina fräknar över hela axlarna?
 
festar någonting som känns som en hel helg, kraschar på rätt ställe varenda natt, om dagarna pluggar vi och dricker kannor med thé, hånglar i hans säng och ser på film. Börjar tänka att såhär skulle det ju faktiskt kunna få vara, för han lägger plötsligt ifrån sig gitarren och kysser mig och när vi ska sova säger han du är sagofin vet du inte vad det betyder? det är ju det finaste man kan vara. Därför dör jag, blir så himla dålig på att åka i tid till skolan och dricker varma drycker skriver uppsatser på bibliotekscaféet tills det stänger. allting som är ovärt kan väl faktiskt få vara, döper en spelningslista till det är dags.
 
 
läser ut scum manifest. "svaret är inte att ge upp, svaret är att fucka up". det är nästan lite väl aggressivt men ändå fint. jag lånar sju stycken böcker till mitt projektarbete och måste skriva stipendieansökan nu genast.
sämst sak som hände denna helg dock: någon jävel snodde min cykel. snälla lämna tillbaka den. helt ärligt, svårighetsgraden i mitt liv ökar markant!! folkkökat som vanligt och inser hur länge sedan det var jag köpte ett ciggpack. 
 
jag och finaste josefin.
 
+ hösten börjar äntligen få sin färg och gatulyktorna utanför mitt fönster får träden att lysa helt gula om kvällarna. Idag vaknar jag innan väckarklockan, äter mackor med hemmagjord hummus (så nostalgiskt) till frukost och upplever hur drygt det är att gå sträckor som är för krångliga att färdas med buss men ändå lite för långa för att det ska vara trevligt att gå dem släpandes på saker. Gjort bort en redovisning och äntligen installerat ett skrivbord i mitt rum. imorgon är jag nog bestämt ledig från skolan hela dagen.
 
bild 1: lisette, bild 2,3: josefin

bibliotekscaféet 17:24


jag är bara så himla förälskad i den här platsen.

om fredagarna är vi glada i mitt kök.


















glädjebilder och hjärtan till allt detta.

såhär fint är det.


igår var jag kär, idag regnar det i hela världen nästan, och jag har på mig en blommig magtröja och dricker öl och väntar på josefin och maja.
 
 

några glada förra fredagen












19:16


ungefär alla mina nära och kära är sjuka och det även jag, hemkommen från en febrig tavelsjö-vistelse med klassen som inkluderade förlorad högstadiesentimentalitet (ex jag har aldrig-lekar uppkrupna i våningssängar, att besöka spökhus mitt i natten och dricka öl utanför en lägergård). säger hej till misär, en fruktansvärd förkylning, ryggont utan dess like och mina visdomständers framfart gör att jag knappt kan äta ordentligt. men vad fan. nu ska jag åka till freyr för att åtminstone vara två om misären, hejdå. 

little bird, have you got a key? unlock the lock inside of me. where will you go? keep yourself afloat, fearing old, run til wings, unfolding, caught me a long wind. where will we go? keep ourselves afloat.




00:06: vi bakar kladdkaka och dricker öl. söndagar är behagliga tjugofyra timmar. känner mig så törstig så himla galen av denna knäppa kärlek. blabla. tänker så himla. klart. om mitt hjärta.
 
*

den där känslan av att allt är nog är som det ska vara just nu. är väl tveklöst den mest tillfredsställande känslan. 
har tillbringat fredagen med mina bästa druckit öl hemma hos mig i mitt kök, söndagshängt på bibliotekscaféet med olivia och lisette. 


torsdagstankar


"vi sitter i en soffa på scharinska villan och han kysser så himla bra. det regnar och det regnar. vinflaskor, winstoncigaretter och falcon. allting bleknar och i jämförelse är det tomt. så det finns någon, jag vet inte vad jag ska kalla det men han känns och när han gör det känns han som kärlek". som tar bort detta gift.

minns sedan plötsligt det allra finaste hur han såg på mig och dör plötsligt men väldigt kort, sedan är det ingenting mer med saken. 


engångsformat från våren. 

idag: blir bjuden på kaffe och ett paket cigaretter av Frans som vi avnjuter några timmar på bibliotekscaféet. färdigställer pa100-skiss och allting känns liksom fridfullt. ikväll blir det öl i Lärkträdet med bästa!

 

saker och ting som känns fina just nu + tumblrkänslor

 - allt det regn som fallit
- pa100 börjar klarna
- pulverkaffe (trodde ej detta om mig själv)



- när ens trapphus är fullt av studenter som dricker öl
- ettans 20.33-buss mot umedalen



- sitta vid någons öppna fönster mitt i natten under ett täcke och titta på norrsken i flera timmar tillsammans
- sova nära under ett öppet fönster
- äntligen fått ihop mitt schema någorlunda



- fikar en hel förmiddag på bibliotekscaféet med bästa freyr
- ofogmöte & konventplanerande
- höstlistor, massor av ny musik & tunna tekoppar

always the summers are slipping away, find me a way for making it stay.






Försök till att illustrera den materiella lyckan när man hittar en gammal jeansjacka bortglömd i ett förråd. I helgen har jag jobbat mitt förmodligen sista arbetspass på rex (orkar inte faktumet att vara arbetslös igen), tillbringat klassisk söndagstid på bibliotekscaféet och avrundat helgen i lärkträdet tillsammans med F, druckit vodkashots och knäckebrödssmakande-öl, vilket var galet gott. Tycker att söndagar alltid borde spenderas så.

Idag vaknar jag och är lite lätt förvirrad men allting känns som jag vill att det ska kännas, så jag kokar en kopp thé och cyklar till skolan. Har varit på en liten vernissage tillsammans med Andrea, och imorgon är det dags att köpa tapeter och få någon slags ordning på mitt rum.


balkonghäng och öl, höstens första krogbesök samt massvis av dans i alldeles för varma kängor.





Umgicks med dessa (+ bästa josefin som tagit bilden) vilket gjorde min fredag grym. Ni är fina!
 

RSS 2.0