anteckningar med blyertspenna


"det känns som en alldeles för bra indiefilm. jag kan bara äta youghurt, soppa och thé. han gör smoothie åt mig. vi går på café och han dricker svart kaffe och läser insändarna i DN. jag sitter bredvid och har ont i magen men jag har på mig rosa leopardstrumpbyxor och jag gjorde slut med min pojkvän för en månad sedan. vi ligger i min säng och läser det periodiska systemet och löser ekvationer. jag har missat två prov för jag har hånglat med honom tills halv fyra på aftonen istället för att gå till skolan. "gör ni rökkyssar här uppe i norr?" 
vi röker lucky strike och han dricker kaffe, jag thé, lapsang som doftar svagt. kvällen innan snöar det och är svalt. himlen är svagt rödfärgad."



"jag dricker mest buljong och ingefära. han ger mig massor av spindelmannenkyssar. vi ser på skins men ibland kysser han mig mitt i allt."

kopierat rakt av från ett grönt anteckningsblock som legat bortglömt sedan vecka sju.


nu är det såhär


att allt är kaos och alla verkar glömma men jag har så jävla mycket kärlek inom mig, jag älskar så mycket, varför kan jag inte få ge det här till någon? 

var är du! jag ska skriva ett recept på överlevnad.

och posta det imorgon.


Vad är det som bekymrar Sara Wehn?


fast man kommer ändå alltid lite då och då till den punkten då precis ingenting går ihop och alla verkar bete sig som oförstående as och man är efter i ungefär allt och gråter av stress och oöverkomlig ångest på bibliotekscaféet och allting bara är kaos kaos kaos kaos. och man blir lite förvånad att allt det dåliga fortfarande finns kvar fast man numera ser sig själv som en person som mår bra. 

vad ska man göra då om inte kedjeröka och äta choklad! och komma ihåg att livet trots allt är bra och det löser sig ändå alltid till slut även om det absolut inte känns så. så är det och om man kan inse det åtminstone rent intellektuellt så är det okej.



avslutningsvis en bild min finaste t målade upp i mitt huvud: hur han har på sig hängslen och fluga ögnar igenom kultursidorna på ett café någonstans och vi är tjugofem år kanske äldre än så och jag ser ut som en hipster med blommig klänning och en tjocktröja med en gran på. det var så fint att jag sparade smset i min inkorg och jag blir fortfarande glad av det


19.27


har lagomt mycket ångest, dricker thé och lyssnar på tankesmedjan. fick jag välja skulle jag bo i göteborg nu nu nu. 



"Washed out Indian patterns. To wake up at 5 am in the morning just to see how the sunlight paints my room. The smell of freshly baked bread. How the rain falls on a summer day. The feeling when you get to hear your favorite song live. When your stomach is so full of butterflies that you can’t sleep. Gold-colored tea. When it’s in the middle of the night and you get to hear his heartbeats for the first time, and it feels like your chest are going to explode because it’s so damn beautiful. When you’re starting to feel that autumn is closing in. Solar flares, fractals, sunny streets under bare feet in the beginning of June. When we eat French toast in his kitchen, and suddenly he asks me to kiss him. To sit on the steps outside a hat shop in the morning sun and just feeling happy. October, November and the end of August. The butterfly effect, having beads in your hair while being at a festival, maps of Paris, to have a picnic in the middle of the night, knowing that nothing is forever but feeling that you wished it would be. The chaotic inflation theory, the theory of multiple universes."

och så undrar jag om någon kommer fatta något av mitt tal då det börjar som ovan?


MELLANSLAG




Antons bild. Vill skriva inlägg om massor av saker men har ingen tid! Så denna bild får illustrera läget, för jag vet inte hur det är. Bråkat med min mentor, varit så jävla förbannad och gråtit på toaletter. Behöver skriva tal, behöver räkna matte, behöver sova. Just kommit hem från en lång, lång dag i Piteå med bästa käraste Ofog. Bland annat suttit med på en fyra timmar lång rättegång där jag: somnat sittande, varit förbannad, förundrad, gråtit och skrattat. Ikväll går jag nog och lägger mig tidigt och hoppas på att få massor gjort imorgon. 


när jag tänker efter så är det


6 dagar sedan jag satt på bibliotekscaféet
14 dagar sedan jag kysste Teodor sist
10 dagar tills jag åker till England med min familj
15 dagar tills vi åker vidare till Rom
33 dagar tills jag och Felicia sitter på nattåget till Göteborg
34 dagar tills jag får träffa min pojkvän igen
38 dagar tills jag går i första maj-tåget i bästa staden


source:tumblr


turbulens




en bild som får sammanfatta kvällen

för att

jag trodde inte jag kunde bli så full, ramlar omkring exakt överallt pratar med alla om allt och är så jävla glad river ner saker ligger i badkaret kastar saker på folk och alla bara ramlar överallt det är kaos när alla går på toaletten samtidigt jag dansar så allting snurrar dricker castillo och rött acetonvin blandat med fanta någon snor mina lucky jag hånglar i trappuppgången i vardagsrummet på balkongen i köket och i hissen

vaknar klockan sex på morgonen tack gud för att det är i min egen säng, är full och illamående med utkletat läppstift behöver spy och huvudet är ett fullständigt kaos och det finns fan ingenting vackert med sådana bakismornar, ingenting värt att romantisera över. somnar om och vaknar av att mina föräldrar bråkar högljutt i vardagsrummet om hur mycket information man bör lägga ut om sig själv på facebook, vad fan? kokar en kanna thé, vädrar och duschar, äter smörgåsrån och oboy till frukost och går ut på en promenad i vårvädret med olivia och sedan är allt bra igen.

2x instagram






Möblerar om mitt rum för lite inre frid och skriver anteckningar till boksamtal. Dricker en kanna thé och sover lite mitt på dagen. Nu ska jag bara klä på mig och avsluta lite skolarbete, sedan tar jag bussen till stan, ikväll har Linnea artonårsfest!

lyssnar på rising appalachia och städar




igår åt jag middag hos filip och christopher, pratade stadsodling på café station. bästa hippietanten har kommit hem från laos! somnade så fort jag kom hem. är så otroligt oändligt trött. har ca tusen saker att göra av alla möjliga slag, hälften påtvingade saker och hälften bra värda saker. äter kravbananer och majs och dricker thé. over and out.


här skulle jag gärna vakna




hinner ungefär med detta på en dag just nu: skriva prov, ha ångest över att jag inte kan plugga, eller i bästa fall plugga litegrann, inse att det är så jävla mycket på samma gång, antingen ligga i fosterställning och må dåligt över detta eller känna mig stark och obrydd om allt dåligt och tänka att men det ordnar sig ju alltid och hur viktigt är det egentligen med mikrobiologi och sådant. vara kvar i skolan till fem för att förbereda nyhetsanalys, ha olivia på besök och gå en timmes promenad. dricka thé kollapsa i min säng, vakna av att min pojkvän ringer och mm:a till ungefär allt innan han inser att jag sover ger upp och lägger på. vaknar och äter majs till frukost.

gud, snälla låt mig överleva denna vecka! så att jag kan sitta på bibliotekscaféet och dricka thé i lugn och ro igen.


lucky strike reminds me of my friends out on the west coast




känns ungefär som om jag ska gå av/kräkas/falla ihop. tror jag dricker en kopp thé och går och lägger mig. vad annars kan man göra?

longdistancethings






känner mig lite fånig nu men kunde inte låta bli


She smoked on my bed cause she thought it would annoy me




jag vet med mig att den här veckan kommer bli stressig så därför inleder jag den med att skippa förmiddagens lektioner och istället sätta mig på bibliotekscaféet och plugga istället för att göra det i skolan. det känns så dumt att rätta sig efter ett system bara just för att det är ett system. när man istället kan få mer gjort och samtidigt göra någonting otroligt behagligt: dricka thé en måndagsmorgon på bästa caféet. 


ikväll ska vi på laleh




älskade du!


men åh, sluta upp






pluggat fyra timmar matte även om det inte känns så om man tar mängden förståelse i åtanke.
städar och rensar i ett försök att döda rastlösheten.
dricker thé och åker buss i massor. såg världens bästa norrsken igår. fikade hos mikaela.
snart kommer nog olivia hit och drar ut mig på en lång promenad. 

punkt slut.


fredagstext


för.allt.i.världen.skulle.jag.inte.byta.bort.det.dina.tankar.när.du.sover.



en sprucken spegelbild fylld av mönster
försvann i branden åts upp av den karaktäristiska röken
marken är uppfläkt som ett sår
rötterna ligger spridda över en yta större än vad som ryms i en ekvation

jag har druckit för mycket thé (96 kr sedan i tisdags och allra minst 25 koppar)
räknat för lite matte gjort allting precis som mitt hjärta velat det. det är pirrande att vara så vaken.

och jag och denne okända brevskrivande man sitter mitt emot varandra och skriver ännu en gång och det känns som om
Snälla gå inte härifrån, bara gör det inte. ska vi gå ut och röka en cigarett? Det är vår. Det är vår!
och så gör vi det och pratar om ernest hemingway jack kerouac dostojevskij och lite murakami

någonting tänkvärt som står inne på toaletten på bibliotekscaféet:
du förbrukar dina rättigheter men har dem ändå kvar.

tänkt för mycket på människor, men det finns så jävla mycket att förälska sig i.
önskar mig just nu mest av allt: ett glest förortsregn långt hemifrån. Det tänker jag på ofta.

¤

Ge mig lite tid, snälla ge mig lite tid, att ta igen för alla mina drömmar.




Summan av denna torsdag

¤ Fem timmar på bibloc med Olivia och Ofelia
¤ Skrivit klart engelskan, äntligen får man iallafall något bortgjort
¤ Ätit på Rost för första gången, hur gott som helst
¤ Varit på en fin klassisk konsert av musiktvåorna
¤ Druckit lite thé + vin på mitt golv med Olivia

Ignorerar skolan en hel del. Den känns bara så jävla oviktig just nu.

the hymn for the cigarettes






Älskade vardagsromantik






Några bord mitt emot mig satt en ung man som skrev spretiga bokstäver i ett fint anteckningsblock. Jag blir alltid uppmärksam då jag ser att någon skriver, för jag blir intresserad av vad personen skriver och varför. Så i timmar tittade vi lite i smyg på varandra, och till slut gick vi ut och rökte tillsammans och jag frågade vad han skrev. Sådant kan jag leva på länge.


var tvungen att gå från skolan för solen sken så


är äntligen på bibliotekscaféet, känner mig äntligen lugn. skrattar åt mig själv för att det är sant

Olivia bjöd på kaffe och thé i sitt kök











Can you imagine how deep I've fallen in love with you?











Hittade mig ett favoritcafé i Göteborg


där jag helst satt ensam flera timmar i sträck i sann bibliotekscaféetanda fast med göteborgskärlek i hela min kropp, drack thé lyssnandes skrivandes och gå ut och röka alldeles utanför, inte säga ett ord på flera timmar förutom "kan jag få lite mer thévatten tack?" bara försjunka och vara stilla men pennans färd över papperet rör mig mer än någonting. annat. då.






tapeterna var dessutom gammalblommiga och det satt män där och spelade shack i flera timmar som om de höll på med någonting viktigt.


en dag kom Teodor dit då han slutat skolan och pluggade psykologi och drack kaffe med mig. Sedan åkte vi till några fina och åt pizza och rökte cigaretter. Jag trivdes massvis.


Som barnet somnar in med skräck, lyssnande till hjärtats tunga steg.






Tim är så himla speciell och jag tänker mig att hon hör hemma i tusensidig roman av någon författare som alla bara älskar, där karaktärerna pratar fort och mycket om allt möjligt och är uppe hela nätterna och följer sina egna hjärtan och allting runtomkring är precis som man drömmer om det men ganska komplicerat.

vi fikade på Dirty Records på andra långgatan och rökte lucky strike i blåsten, fint.

Klockan två: starkt månsken, få stjärnor.














Tidigt om mornarna då han gått till skolan satt jag i hans mammas ateljé och läste Darling River medan hon målade av mig. Det var spännande och en himla pirrig och vacker känsla att se sig själv på en tavla.

Uppvaknandet är ett fallskärmshopp från drömmen










här ville jag stanna.

en lärdom av natten


Försök aldrig läsa brott och straff klockan fyra på natten i ett tåg då kroppen är till bredden fylld av saknad. Det bringar bara sådan ångest.

ps. bloggar ordentligare om ett tag, måste bara springa runt i kängor läppstift och min pojkväns hipsterglasögon ett tag. jävla jävla umeå

oj oj oj


Vaknade imorse och mådde bättre än på länge. Solsken i hela rummet, jag tog bussen till stan för att tillbringa några timmar på biblocafé med penna papper fria tidningen och thé, folkkökar sedan med Albin och är på infomöte om sommarens No Borders-läger. Nu har jag packat klart och ikväll kommer Olivia hit, imorgon är det dags för mig, Signe och Jenny att hoppa in i en främmande bil och åka till göteborg i ett sträck, och imorgonnatt kommer han äntligen inte vara 98 mil bort längre utan jag kommer få somna bredvid honom och vara hos honom och som jag har längtat efter göteborg och som jag har längtat efter honom, det bästa att känna sig så här kär och fri på samma gång.

oj nu ska jag inte skriva mer, mitt hjärta och jag längtar så.


bara dårar rusar in






Kvällen alla drack för mycket folköl








tycker gårdagen var så himla mysigt. dessa tre fina + jag + en hel del andra åt pizza och drack massor av folköl på ersboda, förfestade och hemmafestade och dansade och alla känslor i ett, blev less mitt i natten och satte mig på övervåningen för att äta nudlar och läsa tidningen medan alla är fulla. men jag är så himla glad.

Vaknar av att folk dammsuger i köket, då kan man stiga upp och gå ut i bara trosor och linne och röka i alldeles stilla vårsoldoft på verandan.

Jag lever på bibliotekscaféet










och det blir ju tråkigt att blogga om i längden! men det är vad jag tillbringar större delen av min tid med just nu. Och jag trivs så himla bra med det. Idag drack jag deras marsthé, apelsin earl grey och fläder, satt nersjunken i den bästa soffan med Olivia, pratar om ungefär allting men ganska mycket om vissa saker. Lånade hennes läppstift, därav de många bilderna, det kändes så annorlunda, men ganska bra ändå. jo såhär precis som du sa: på utsidan är det likadant men på insidan är det finare.

Utanför fönstret töar det, bästa ljudet då man helst inte tar mer av vintern. Jag kan äntligen slappna av efter att ha gjort bort ett fysikprov som legat och släpat efter mig i två veckor nu, så otroligt skönt. Imorgon får vi sportlov och vi ska äta middag och dricka öl på ersboda en hel hög, blir nog helt okej bra.

Men nu: sömn under stjärntäcke.


RSS 2.0